For at starte ved slutningen... #2

6 ting man ikke skal sige til en stressramt

Ting man ikke skal sige til en stressramt:

1. “Dine øjne er helt livløse” – …

2. “Du ser værre ud end sidst jeg så dig” – …

3. “Du skal bare lige tage dig sammen” – jeg har taget mig sammen så længe, at jeg har kørt derudaf med 400 km/t, så hvis jeg tager mig mere sammen kommer der snart fartstriber efter mig!

4. “Du skal bare slappe lidt af og gøre det, der gør dig glad” – ja, tro mig, det gad jeg også virkelig godt, men jeg har glemt hvordan man slapper af, og det eneste der gør mig glad er min mand og min mor og far, og de kan af gode grunde ikke sidde og holde mig i hånden hvert minut døgnet rundt.

5. “Du skal bare træne og dyrke en masse motion, så du tænker på noget andet” – a) Jeg får det ikke bedre af at stå og svede i et fitnesscenter med 30 andre omkring mig, og b) Når man er kollapset med stress er nervesystemet så overbelastet, at hård fysisk motion vil skrue endnu mere op for stresshormonerne og dermed udsætte den ro, som er lige præcis hvad den stressramte har brug for

6. “Du skal læse den her bog om selvudvikling, så får du det meget bedre med dig selv!” – den her kommentar er faktisk den værste, synes jeg. Så det du siger er, at jeg faktisk bør have det dårligt med mig selv som jeg er lige nu? Du kan sige til mig, at jeg ligner noget katten har slæbt ind, men at foreslå selvudvikling er faktisk det samme som at sige, at der er noget galt med min personlighed, og at det er min egen skyld, at jeg har fået stress. To ting, der faktisk ikke er sande (har jeg lært).

190700-1850-hq-30

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For at starte ved slutningen... #2